İnternet Bağımlılığının Etkileri

Modern çağın hastalığı olarak ifade edilen internet bağımlılığı sosyal medya kullanımının artması ile beraber hızla ilerleme gösterdi. Uzmanların yapmış oldukları açıklamalara göre internet bağımlılığı sadece psikolojik değil aynı zamanda fiziksel olarak da birçok soruna yol açıyor.

İnternet bağımlılığı hastalığının en önemli ve en sıkıntı verici durumlardan biri ise kişilerin uykudan ziyade internette gezinme, sosyal medyaya da zaman geçirme ya da oyun oynama eğiliminde olduklarına dair oldu. Bunun yanı sıra uzmanlar internet bağımlılığının sonuçlar arasında toplumdan uzaklaşma eğiliminin artığı ve kişilerin konuşmaktan geri kaldıkları açıklandı.

İnternet Bağımlılığından Kurtulmak İçin Ne Yapılabilir?

İnternet bağımlılığı sadece yetişkinlerin değil maalesef çocuklarında yaşadığı bir sorun olarak ifade ediliyor. Fiziksel olarak vücuda oldukça zararlı etkileri olan bağımlılıktan kurtulmak için uzmanlar özellikle açık havada yürüyüşe çıkmayı öneriyor. Aile ve arkadaşlar ile geçirilen zamanın artırılması gerektiğine vurgu yapan uzmanlar kendinize internet kullanımı ile ilgili olarak yasak koyarken çocuklarınıza sadece zararlarına ilişkin bilgiler vererek zamanı nasıl değerlendirebileceğine dair ipuçlarının verilmesi gerektiğini ifade ediyorlar.