Dondurma Adet Sancısını Geçiriyor

Dondurma Adet Sancısını Geçiriyor

Regl dönemlerinde yaşanan sancı kimi kadınlar için oldukça ağır bir sürece dönüşebiliyor. Sancı nedeniyle işe gidemeyen ve günlük aktivitelerini dahi yerine getiremeyen çok sayıda kadın var. Peki, bazı yiyecek ve içeceklerin adet döneminde yaşanan sancılara iyi geldiğini biliyor musunuz? Bu yiyecekler arasında dondurma da yer alıyor. Evet, yanlış okumadınız, dondurma adet sancılarını geçiriyor.

Adet Döneminde Dondurma Tüketin!

Bunun nedeni ise dondurmanın yüksek oranda kalsiyum içermesi olarak gösteriliyor. Ayrıca fosfor, magnezyum ve D vitamini de içeriyor. Bu vitamin ve mineraller ise vücutta sakinleştirici ve dinlendirici bir etki yapıyor. Bu da regl döneminde rahimde meydana gelen kasılmaları azaltıyor ve dolayısıyla adet dönemi sancıları da kendiliğinde azalıyor.

Peki, adet döneminde dondurma ne kadar tüketilmeli? Ağrı dindirici etkisinden faydalanılması için günde bir öğün tüketilmesinin yeterli olduğu bilgisi uzmanlardan geldi. Olabildiğince sancının arttığı zamanlarda tüketilmeye özen gösterilmeli. Örneğin sancıyı en çok sabah saatlerinde yaşıyorsanız kahvaltının hemen ardından bir kase tüketebilirsiniz. Akşam saatlerinde de yemekten sonra az miktarda tüketerek sancıya karşı önlem alınabilir.