Patinaj Zinciri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Patinaj Zinciri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Patinaj zinciri ile ilgili en sık sorulan sorulardan biri; kaç adete ihtiyaç olacağıdır. Kar ve buzda aracınıza takmanız gereken patinaj zinciri çiftler halinde satılır ve tahrik tekerleklerine takılması gerekli ve yeterlidir. Fakat bazı sürücüler ek çekiş için dört patinaj zinciri (iki set) kullanmayı tercih eder. Bu, özellikle uzun mesafeler için ekstra kontrol sağlayacaktır. Çekiş yönüne göre ön veya arka lastiklere, dört çekişli bir araçta ise genellikle ön tekerleklere takılırlar.

En Sık Karşılaşılan Patinaj Zinciri Sorunları

  • Tekerleklerin dönmesi veya frenleme sırasında tekerleklerin kilitlenmesi; bu, zincirlerin kırılmasının en yaygın yoludur.
  • Yanlış patinaj zinciri montajı, özellikle zincirlerin iç veya dış bantların (yaylar, mandal veya konektörler gibi çalışan bileşenlerden herhangi biri) geçeceği şekilde ortalanmaması.
  • Kuru asfaltta (önemli miktarda kar veya buz örtüsü olmadan) sürmek; kaçınılması gereken sorunlardandır.
  • Kaldırıma veya ızgaralara vurmak zincirleri kırabilir, ancak bu genellikle sürücü tarafından tasarlanmadığından, mümkün olduğunca kaçınılması gereken bir şey olarak belirtilir.

zincir üretici linkinden patinaj zinciri çeşitleri, patinaj zinciri tipleri, patinaj zinciri fiyatları gibi merak ettiğiniz soruların karşılığını bulabilirsiniz. Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen lastik zincirleri markası Las Zırh’da aradığınız uzmanlığı bulacağınızdan emin olabilirsiniz.