Endüstriyel Toz Bastırma Sistemleri Nasıl Çalışır?

Endüstriyel Toz Bastırma Sistemleri Nasıl Çalışır?

 

İş alanlarında su sisi ile tozun bastırılması, istenmeyen toz emisyonlarını sınırlandırmanın en etkili yoludur. Bu işlemin temeli, doğru boyuttaki damlacıkları üretmektir. Geliştirilmiş toz bastırma sistemleri toz partiküllerini nemlendiren, ağırlaştırıp yere indiren ince bir su sisi oluşturur. Toz bastırma teknolojisinde tozun etkin şekilde bağlanması ile aynı alanda bulunan ürünlerin korunması arasında doğru karışımın bulunması esastır.

Toz Bastırma Sistemleri ile Maksimum Verimlilik

Geleneksel bir hortum kullanıldığında çok büyük damlacıklar sadece düşük seviyede toz kontrolüne sahiptir. Kullanılabilir yüzey daha küçük ve damlalar daha ağır olduğundan bu, toza bağlanma olasılığını önemli ölçüde azaltır. Damlacıklar çok küçükse, rüzgârla birlikte üflenebilirler ve artık hedeflerine ulaşamazlar. Buna karşılık yüksek basınçlı toz bastırma sistemleri 10-80 metre uzaklığa 40 mikron su püskürtebilme kapasiteleri ile maksimum verimlilik sağlarlar.

Belirli sınırlara uymanın gerekli olduğu endüstrilerde toz bastırma sistemleri özellikle yararlıdır. Çalışanlar için çalışma koşullarını iyileştirir ve aynı zamanda makinelerin kullanım ömrünü destekler. http://enveks.com.tr/ linkine tıklayarak dünyanın en ileri toz indirgeme teknolojileri hakkında daha detaylı bilgiler edinebilirsiniz. Çimento, demir-çelik fabrikaları, kırma eleme tesisleri, liman işletmeleri, su buharlaştırma işleri, beton santralleri, bina yıkımı gibi pek çok iş alanına hizmet veren Enveks toz kontrol sistemleri ile siz de işinizde en iyi performansı yaratabilirsiniz.