Saç Fırçaları Temizliği Nasıl Yapılır?

Saç Fırçaları Temizliği Nasıl Yapılır?

Pek çok kişi tarafından neredeyse her gün kullanılmakta olan saç fırçalarını düzenli olarak temizlemezseniz saçlarınızda pek çok farklı sorun meydana gelebilir. Bu sorunların başıında saç yağlanması ve saç diplerinde meydana gelebilecek olan sivilceler yer almaktadır. Saç fırçaları temizliği nasıl yapılır ve saçlarda sorun oluşumuna yol açmaması nasıl engellenir diye merak ediyorsanız bu yazımıza göz atabilirsiniz.

Saç fırçalarının üzerinde zaman içerisinde birikmeye başlayan; saç kalıntıları, kir, köpük, jöle ve saç spreyi gibi birtakım şeyler zaman içerisinde saç fırçanızın üzerinde birikmeye başlayabilir. Bu sebeple fırçanıın temizliğini yaparken dikkatli olmalısınız.

Temizlik öncesinde ilk dikkat edilmesi gereken nokta; fırçanın ne tür malzemelerden üretildiği olmalıdır. Fırçaların bazıları organik at kılı gibi malzemelerden üretilmektedir. Bu yüzden bu tür saç fırçalarına özel temizleme yöntemleri uygulamanız gerekebilir. Aynı zamanda ahşap saplara sahip olan fırçaların da uzun süre boyunca suya maruz kalması veya su içerisinde bekletilmesi ahşabın yıpranmasına yol açabilir.

Su, Deterjan ve Sirke ile Hazırlayabileceğiniz Karışım

İlk olarak fırçanızda birikmiş olan saçları elinizde çıkartabildiğiniz kadar çıkartmayı  deneyin. Eğer büyük dişli bir tarak kullanıyorsanız bu işlemi daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Ancak sık kıllara sahip saç fırçaları kullanıyorsanız eliniz yerine kürdan veya benzeri bir parça ile birikmiş saç tellerini fırçanızdan çıkartmanız gerekebilir.

Fırçanızı bu işlemlerden sonra hazırladığınız su ve deterjan dolu bir kaba bırakabilirsiniz. Su içerisindeki fırçanızın taban kısımlarını elinizle temizlemeye devam edebilirsiniz. Fırçanızın tamamen temizlendiğinden emin olduğunuz an kağıt havlu veya temiz bir bez ile fırçanızı kurulamaya başlayabilirsiniz. Sabunlu su yerine alternatif olarak bir suya çeyrek bardak sirke dökerek de etkili bir temizlik karışımı hazırlamayı deneyebilirsiniz.