Havuç Suyunun 10 Faydası

Havuç Suyunun 10 Faydası

Kış aylarının yaklaşması ile manav ev pazarlarda bol bol bulunan havuç zengin vitamin içeriğinin yanı sıra oldukça zengin mineralleri ile de sağlığımıza faydalıdır. Havucu yemeklerde ve salatalarda bolca kullanarak tüketebilir ya da çiğ olarak öğün aralarında da atıştırabilir. Bunun yanı sıra suyu da oldukça güzel ve faydalıdır. Havuç suyun 10 faydası aşağıda sıransa da daha birçok artı yönleri ile özellikle kış aylarında sadece tek başına değil portakal ve elma ile de karıştırarak tüketilebilecek muhteşem bir karşım yapabilirsiniz.

Yararları

  1. Bol C vitamini kaynağı olan havuç suyu cilde faydalıdır. Cildi canlandırıp, güzelleşmesine katkıda bulunur. Parlaklık da kazandırır.
  2. A vitamini kaynağı olan havuç ve havuç suyu göz sağlığı içinde olumlu etki eder.
  3. A vitaminin kaynağı olarak ayrıca kemik erimesi rahatsızlığına da yararlı olup osteoporoza karşı da etkilidir.
  4. Yaşlılık ile oluşan ağrılar ve sızılar içinde havuç suyu tüketebilirsiniz.
  5. Havuç suyu antioksidan özelliktedir. Bu sebep ile havuç suyu tüketiminin düzenli olması yaşlanma etkilerini yavaşlatır.
  6. Antioksidan etkisi ile düzenli tüketim sonrasında hücre dejenerasyonunun da önüne geçer.
  7. Potasyum içeriği ile kolesterolle iyi gelir.
  8. Hipertansiyona karşı tüketilebilir.
  9. Kilo sorunu olanlar için ideal olan havuç suyu az kalori içermesi sebebi ile kiloya olumlu etki eder.
  10. E vitamini de içerisinde bulunan havuç suyu kansere karşıda etkilidir.

Zararları

Her şeyin çok tüketimi zararlı olur. Havuç suyunu haddinden çok tüketenlerin renginde de değişim yaşanır. Çok tüketim ile lif bakımında zengin olan havuç mineral bakımında vücudun zayıf düşmesine sebep olur. Özellikle; böbrek hastaları dikkatli tüketmelidir. Çok tüketimi ayrıca gaz, şişlik gibi problemler yaratabilir.