Andromeda Nedir?

Andromeda Nedir?

Messier 31, M31 ve NGC 224 olarak da adlandırılan evrenimizdeki galaksilerden birisi de Andromeda’dır. Peki sizlere bu yazımızda anlatacağımız Andromeda nedir ve galaksiler ile bağlantısı nedir diye merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Google tarafından geliştirilmekte olan yeni bir işletim sistemi olan Andromeda, ismini galaksiden alıyor. Android işletim sistemine yakın olmasından dolayı tercih edilen bu isim akıllı telefonlar, tablet bilgisayarlar ve masaüstü bilgisayarlar ile Chrome OS kullanan cihazlar tarafından kullanılabilecek.

Andromeda Hangi Cihazlar Tarafından Desteklenecek?

Andromeda işletim sistemi, teknik anlamda Android ve Chrome OS işletim sisteminin harmanlanmış bir versiyonu olacak. Andromeda, ilk etapta Android işletim sistemine sahip olan telefon, tablet, televizyon ve akıllı saatler de kullanılacak.

Chrome OS kullanmakta olan Chromebook cihazları da zaman içerisinde Andromeda ile entegre bir hale getirilecekler. Google’ın sanal gerçeklik platformu olan Daydream’in de Andromeda ekosistemine dahil edileceği söyleniyor. Böylelikle tek bir işletim sistemi olacak olan Andromeda; tüm cihazlar ve araçlar için kullanılabilecek ortak bir işletim sistemi görevini üstlenecek.

Andromeda, Android’e Nasıl Bir Katkı Sağlayacak?

Android ekosistemi bilindiği üzere genellikle mobil cihazlar ve telefonlar üzerine yoğunlaşan bir ekosisteme sahip. İkinci sırada ise tablet bilgisayarlar yer alıyor. Diğer elektronik cihazların kullanımında ise Android kullanım oranları son derece düşük. Andromeda’nın gelişi ile birlikte Android ekosisteminin telefonlar ile birlikte farklı cihazlara da sıçrayacağı söyleniyor.

4 Ekim 2016 tarihinde ilk kez tanıtımı yapılan Andromeda işletim sisteminin Android 8.0 yerine geleceği söyleniyor. Android’in tahtını sallayacak olan Andromeda’nın aynı zamanda Android işletim sistemine göre daha güvenilir bir işletim sistemi olacağı da söylenenler arasında yer alıyor. Önümüzdeki sene resmi olarak kullanıcılara sunulacağı söylenen Andromeda şimdiden bütün dikkatleri üzerine çekmiş durumda.