Bahçe Mobilyası Seçiminde Püf Noktalar

Bahçe Mobilyası Seçiminde Püf Noktalar

Bahçe veya balkonunuzu yeni bir yaşam alanına çevirmek için kullanabileceğiniz mobilyalar ev içi mobilyalardan farklı olmak zorunda elbette… Bahçenizde kullanmak istediğiniz mobilyaların kısa sürede deforme olmasını, çürümesini, paslanmasını ya da renginin solmasını istemezsiniz! İşte size önereceğimiz bahçe mobilyası seçiminde püf noktalar!

  • Çevresel Şartlara Uygun Dayanıklı Ürünler Seçin!

Ev mobilyalarına nazaran bahçe mobilyaları çevresel şartlara, çok daha dayanıklı olmalıdır. Sık tekrarı sevmiyor ve bahçe mobilyalarınız ortamın bir parçası olsun istiyorsanız, uzun süre dayanıklı olabilecek ürünleri seçmelisiniz. Bulunduğunuz bölgenin iklimi, seçeceğiniz modeller için en önemli kriterdir.

  • Ahşap mı, Plastik mi, Paslanmaz Çelik mi?

Ahşap veya ahşap aksamları olan bir mobilya tercih edecekseniz, kullanılan ağaç türünün akasya, gürgen, tik gibi dayanıklı ağaçlar arasından seçilmiş olmasına dikkat etmek gerekir. Eğer plastik mobilyalar tercih edecekseniz, Polipropilen (PP) gibi dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalıdır. Paslanmaz çelikten imal edilen bahçe mobilyaları ise dört mevsim kullanılabilme özelliği taşıyor.

  • Hafiflik, Leke Tutmama, Kolay Temizlenebilirlik!

En sık karşımıza çıkan bahçe mobilyalarından rattan örgülü ve alüminyum aksamlı bahçe mobilyaları, hafifliği, yıkanabilirliği, pas/kir tutmama özellikleri ile önemli avantajlar sağlıyor. Kumaş kaplı mobilyaların dış mekânda çabucak kirleneceği göz önünde bulundurularak kolay temizlenebilir, leke tutmayan kumaşlar seçilmelidir.

  • Kaliteli Kusursuz İşçilik!

Bahçe mobilyalarında kullanılan malzemenin dayanıklılığı, kalitesi yanında işçiliğinin de kusursuz olmasına dikkat edilmelidir. İyi monte edilmemiş vidalar, gevşek rattanlar veya cilalanmamış mobilya aksamları, kaliteli malzemeden imal edilmiş olsa bile kısa sürede deforme olmasına neden olur.  

  • Mobilya Minderlerinde Ergonomi Önemli

Bahçe mobilyasının uzun süreli kullanımda bel, sırt ağrılarına sebep olmaması için ergonomik bir dizaynının olması, oturma ve minder kumaşının terletmemesi, tahriş etmemesi, çok sert veya yumuşak olmaması önerilir.