Taş Devri Diyeti

Taş Devri Diyeti

Atalarımızın uzun yıllar öncesindeki beslenme mantığını temel alan taş devri diyeti, günümüzde pek çok kişi tarafından uygulanan yararlı bir diyet tekniğidir. Yaşamınız boyunca sürekli fazla kilo aldığınızdan şikayetçi olduysanız, bunun sebebi büyük bir ihtimalle işlenmiş gıda tüketmeniz olabilir. Bir sütü inekten sağdıktan sonra ısıtarak içmek ile sütü onlarca farklı işlemden geçirdikten sonra içmek arasında büyük bir fark bulunmaktadır.

Bu diyetteki temel nokta ise bu örneğe benzer bir amaçtır. Sağlıklı ve doğal beslenmek, taş devri diyetindeki temel hedeftir. Taze olan sebze, meyve ve tencerede hazırlanabilen yemekler taş devri diyeti uygulayanların tüketebileceği besinler arasında yer almaktadır. Yıllar öncesinden gelen genlerimiz ile bugün tükettiğimiz gıdalar arasında herhangi bir uyum olmadığı için taş devri diyeti fazla kilolarından kurtulmak isteyenler için ideal bir diyettir.

Taş Devri Diyetinde Neler Yenilebilir?

Taş devri diyetinde; şeker, beyaz un ve tuzu mümkün olduğunca az kullanmalı ve hatta hayatınızdan tamamen çıkartmaya çalışmalısınız. Doğal olarak uygun ortam koşullarında yetiştirilen hayvanlardan elde edilmekte olan sucuk, pastırma ve kavurmayı tüketebilirsiniz. Fakat salam ve sosis gibi gıdalar kesinlikle yasaktır.

Doğal yetiştirilmiş olan tavuk eti de taş devri diyetinde yiyebileceğiniz gıdalar arasında yer almaktadır. Doğal deniz balıkları da tavuk eti gibi serbesttir. Fakat çiftliklerde yetiştirilmiş olan yemler ile beslenmekte olan balıklar yenmemelidir.

Turp, havuç, patlıcan ve muz gibi şeker oranları yüksek olan sebze ve meyveler dışında tüm sebze ve meyveleri tüketebilirsiniz. Soğan ve sarımsak tüketimi ise taş devri diyeti uygularken en üst düzeyde olmalıdır. Nohut, fasulye gibi baklagiller arasında yer alan besinleri ise haftada 1 defa tüketebilirsiniz. Ancak bezelyeden kesinlikle uzak durmanız gereklidir.