Evde Koyu Saç Rengi Nasıl Açılır?

Evde Koyu Saç Rengi Nasıl Açılır?

Çoğu kadın, hayatında en az bir kez sarışın olmaya çalışır, ancak saçlarınız doğal olarak çok koyu ise sonuçları felaket olabilir. Doğal olarak koyu veya siyah saçları, sarı renge dönüştürmek bir kuaför için bile çok zordur. Fakat fikrinizi evde yapmaya karar verdiyseniz, bunun nasıl yapıldığını bilmeniz gerekir.

Koyu Saç Rengini Açmanız için İhtiyacınız Olanlar

  • Lateks veya plastik eldivenler, duş başlığı, fırça ve tarak,
  • Cam veya plastikten yapılmış bir kap,
  • Uygun kuvvete sahip peroksit krem, mor veya mavi beyazlatıcı toz,
  • Renkli toner
  • Protein dengeleyici şampuan ve saç kremi.

Saç açıcı toz ve kremi ürün paketindeki talimatlara göre karıştırın, Başınızın arkasından başlayarak, saç uçlarından köklerine kadar beyazlatma karışımını fırçalayın, ancak kökleri henüz kaplamayın. Saçın köklerine daha sonra dönün ve karışımı yedirin. Köklerinizi sona bırakmanızın nedeni, kafanızdan çıkan ısının saçın altına geçerek hızlı ağarmaya başlamasıdır. Bir kerede saçınıza uygularsanız renk düzensiz olabilir.

Saçınızı toplayıp kapatın ve 1 saat kadar bekleyin. Yıkadıktan sonra nötralize etmek için hafif kül, gümüş veya inci gibi serin bir tonda bir toner uygulayın. 20 dakika sonra şampuan ve krem uygulayarak doğal halde kurutun. Çoğu zaman ilk seferde tam istediğiniz gibi olmayacaktır, 2-3 hafta sonra işlemi tekrarlayın.