Göze Limon Sıkmak Doğru Bir Davranış mı?

Göze Limon Sıkmak Doğru Bir Davranış mı?

Birçok kişinin gözlerinin daha canlı olması ya da beyazlığın arması amacı ile göze limon damlattığını biliyoruz. Damlatma sonrasına yaşanan batma ve kaşıntının ise mikropların ölmesi ve gözün daha sağlıklı bir duruma geri dönmesi şeklide yorumlayanlar bulunuyor. Peki, göze limon sıkmak sanıldığı gibi faydalı mı?

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre asidik içeriğe sahip olan limonun göz ile teması maalesef sanıldığı kadar masum olmayıp fayda sağlamıyor. Geçici olarak parlaklığa ve beyazlığın artışına sebep olan limon kornea da sıkıntılara sebep olurken hücre ölümlerine neden olarak ilerleyen dönemde ciddi göz sağlığı problemlerinin oluşmasına yol açabiliyor. Doktorlar tarafından yapılan açıklamaya göre göze bulaşan limon ya da kolonya ise bol su ile göz yıkanmalıdır.

Ne Yapılabilir?

Göz yorgunluğu, göz şişliği, kanlanma gibi sorunların yaşanması durumunda siyah çay uygulaması yapılabilir. Bir pamuğu ça ile ıslatarak göze kompleks yapmak hem gözü dinlendiren hem de gerekli olan temizliğin yapılmasını sağlayan bir uygulama olarak yer alır.