Gebelikte Ağız ve Diş Sağlığı Sorunları

Gebelikte Ağız ve Diş Sağlığı Sorunları

Birçok kadın normalde sağlıklı diş ve diş etlerine sahipken 9 ay süren gebelik,  bazı koşulları kötüleştirebilir veya yenilerini oluşturabilir. Düzenli kontroller ve iyi diş sağlığı alışkanlıkları sizi ve bebeğinizi sağlıklı tutmaya yardımcı olabilir. İşte, bazı gebelik ve diş sorunları:

  • Gebelikte Diş Eti İltihabı

Gebelik diş eti iltihabı olarak bilinen ve diş etlerinde şişme ve hassasiyete neden olabilen bir iltihaplanma durumu geliştirir. Tedavi edilmezse, daha ciddi sorunlara yol açabilir. Bunu önlemek için diş hekiminiz daha sık temizlik önerebilir.

  • Gebelikte Diş Çürümeleri

Gebelikte her zamankinden daha fazla karbonhidrat tüketiyorsanız bu, çürüme tehlikesi oluşturabilir. Sabah bulantıları, ağzınızın maruz kaldığı asit miktarını artırabilir ve bu da dişinizin minesinde aşınmaya neden olabilir.

  • Gebelikte Diş Bakım Rutinlerinde Aksama

Sabah yorgunluğu, hassas mide refleksi ve bitkinlik gibi birçok nedenden ötürü gebelik sırasında diş bakımı ihmal edilebilir. Gebelikte kötü alışkanlıklar anomali bebek ile ilişkili olduğundan, rutininizin sürdürülmesi özellikle önemlidir.

  • Gebelik Tümörleri

Bazen diş etlerinde “gebelik tümörleri” denilen aşırı doku büyümeleri görülür. Damaklarda oluşan şişlik, aşırı diş plağı ile ilişkilidir. Kolaylıkla kanayan damak tümörleri, bebek doğduktan sonra genellikle ortadan kaybolur, ancak mutlaka hekim tarafından görülmelidir.