Normal yaşantı içinde grip hayatımız içinde olan bir hastalık olup çok önemsenmez. Fakat gribin tedavi edilmemesi ya da grip mikrobu ile vücudumuza giren bazı virüsler kalp gribine sebep olabilmektedir. Kalp zarı çevresine yerleşmesinin yanı sıra akciğerde su toplamasına da neden olabilmektedir. Kalp zarının yanı sıra kalp kasları da alınan virüsten etkilenebiliyor.
Kalp Gribinin Belirtileri Nelerdir?
Kalp gribi genellikle erkeklerde rastlansa da kadınlarda da sıklıkla görülebilmektedir. Tipik belirtisi normal grip gibi halsizlik, kırıklık ve boğaz ağrısı olarak ifade edilir. Gripten farklı ise kıs aşurede nefes darlığı, göğüste batma ve çarpıntı yaşanmasına sebep olmasıdır. Normal gripte bu durum uzayan grip durumunda yaşanır ve yaklaşık 10.günde gözlemlenir.
Kalp Gribi Tedavisi
Kalp gribi teşhisi doktor kontrolünde saptanır. Yaşa ve gribin ilerleme durumuna göre uygulanacak olan tedavi yöntemler değişiklik gösterir. Doktor önerisi ile sunulan tedavi sonrası iyileşme gözlemlenebilir.
Kalp gribi hastalığının tekrarlama oranı yüksek olduğu için hem kalp ilaçlarına devamlılık hem de iltihap baskılayıcı ilaç kullanımına yer verilmesi öneriliyor.