Diyette Yapılan Hatalar Kilo Vermeyi Zorlaştırıyor

Günümüzde tercih edilen hazır yemek alışkanlığı ya da hareketsizlik yaşam tarzı sebebi ile obezite hastalığı giderek artıyor. Obezite ile mücadele etmenin yanı sıra alınan fazla kilolardan kurtulmak için diyet programları tercih edilebiliyor. Fakat diyet programlarında yapılan hatalar kilo vermeyi zorlaştırdığı gibi kilo alımına da sebep olabiliyor.

Hangi Hatalar Yapılıyor?

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre, diyet uygulamaları kişiye özel olup kilo kaybı ile belli sınırlamalarda olmalıdır. Her an karşımıza çıkan diyet uygulamaları özellikle çok fazla kilo vermeyi gerektiren kişiler için oldukça zararlıdır.

Diyet uygulaması içinde yapılan en büyük hatalardan biri size uygun olmayan diyet programına yer vermedir. Bunun yanı sıra sık sık tartıya çıkmak, aç kalmak, sürekli yemek düşünmek, kısa sürede fazla kilo vermeye çalışmak, sporsuz diyet yapmak sayılabiliyor. Yapılan bu hatalar sebebi ile insanlar strese girmekte ve stres ise sonrasında ya daha çok acıkmaya ve yeme isteğine yönelmeye sebep olmakta ya da diyetin sonlandırılmasını sağlamaktadır.