Evinizi Düzenleyin ve Hayatınızdaki Karmaşayı Sadeleştirin!

Evinizi Düzenleyin ve Hayatınızdaki Karmaşayı Sadeleştirin!

Şimdi, dağınık bir ev ortamının, özellikle kadınlar için gerçekten bir stres kaynağı olduğuna dair bilimsel bir kanıt var. Kaliforniya Üniversitesi tarafından yapılan bir çalışmanın bulguları kadın ve erkeklerin dağınıklığı farklı gördüklerini gösteriyor. Kadınlar için derli toplu bir evi olan kişi, aynı zamanda memnun ve mutludur. Erkekler için, her şey düzensiz yığınlarda tutulsa bile, eşya birikimi bir gurur kaynağıdır. Bu ikilemin hane halkı dağınıklığının evli çiftler arasında neden çok fazla çatışmaya neden olduğu şaşırtıcı değil.

Ev organizasyonunda kontrol sizde…

İstisnalar kaideyi bozmaz. Erkekler her ne kadar dağınıklıktan şikâyet etmeseler de genellikle evde daha çok vakit geçiren bir kadın için düzenli olmak (veya olabilmek) önemlidir. Çocuklarınız varsa, ev işlerinizi kendiniz yapıyorsanız ve bol aksiyonlu bir hayatınız varsa daha organize olabilmek için bir “süper anne” olmanız gerekebiliyor.

Şimdi kendinize büyük bir iyilik yapın. Evinizi sadeleştirin, hiç kullanmadığınız ev eşyalarını elinizden çıkarın. Size ve diğer aile fertlerine uymayan kıyafetler, ayakkabılar ve benzeri eşyaları, ihtiyacı olanlara bağışlayabilirsiniz. Evinizin içindeki tüm gereksiz yığınlardan kurtulmanız, yaşamınız üzerinde derin ve canlandırıcı bir etki yaratacak, kendinizi daha özgür hissedeceksiniz.