Vitiligo Hastaları için Özel Diyet

Vitiligo Hastaları için Özel Diyet

Vitiligo hastası olanlar, cilt durumlarının kötüleşmesini önlemek veya beslenme yetersizliklerinin üstesinden gelmek için özel bir diyet kullanmak zorunda kalabilirler. Aslında, kendi adına gerçek bir vitiligo diyeti yoktur. Bununla birlikte, dengeli ve besleyici bir diyet uygulayarak durumu desteklemeye gerek vardır.

Vitiligo Hastası Ne Yemeli ve Nelerden Kaçınmalı?

  • Vitiligo otoimmün bir hastalık olduğu için, beta karoten, fitokimyasallar ve antioksidanlar bakımından zengin bir diyetin kullanılması akıllıca olacaktır. Bu yoğunluktaki diyet, bağışıklık sistemini güçlendirir, cildin repigmentasyonuna yol açabilir ve cilt sağlığını geliştirir,
  • Vitiligo sorununuz varsa, armut ve yaban mersini tüketmekten kaçının. Bu meyveler, depigmentasyon özelliklerine sahip olduğu bilinen doğal hidrokinon kaynaklarıdır.
  • Bazı vitiligolu insanlar narenciye meyvelerinde, bazıları yiyeceklerde baharat olarak kullanılan zerdeçalda sorun yaşayabilir. Bu nedenle, narenciye ve zerdeçaldan uzak durmalısınız.
  • Bazı insanlar kırmızı et ve süt ürünlerinden uzak durmayı tercih eder. Bununla birlikte, bunu destekleyecek hiçbir bilimsel kanıt yoktur. Süt ürünlerine karşı alerjiniz varsa, vitiligonuzu olumsuz yönde etkileyebileceğinden sakınmalısınız.

B12 vitamini, protein, kalsiyum, mineral ve DHA eksiklikleri olabilir. Bu eksiklikleri tamamlamak için vitamin takviyeleri alın. Herhangi bir takviye almadan önce mutlaka doktorunuza danışın.