Moda Tasarımcısı Olmak için Ne Yapmalı?

Moda Tasarımcısı Olmak için Ne Yapmalı?

Moda tasarımı, kıyafetler ve aksesuarlar hakkında konuşurken aklınıza gelebilecek her şeydir. Bir moda tasarımcısı olmak istiyorsanız, bunu yapmanın iki yolu vardır. Bunlardan biri, moda tasarımı eğitimi almak veya bir sertifika/diploma olmadan tutkularınızın size liderlik etmesine izin vermektir. Daha önemlisi ise moda tasarım yolunuzu belirlemek!

Moda Tarzınızı Belirleyin

Moda sektörü çok yönlüdür ve gerçekten işinizi iyi yaparsanız, kendinize yepyeni bir boyut açabilirsiniz. Moda tasarımı kariyerinizde ilerlerken yavaşça bir tarz düşünmeye başlayın. İşte seçimleriniz:

Haute Couture: Belirli bir müşteriye, ölçüye göre yapılan haute couture, pahalı kumaşlara, özel renklere, sıra dışı çizgilere ve yüksek fiyatlara bağlıdır. Sadece toplumun seçkin üyeleri, haute couture elbiseleri yapan tasarımcılara erişebilirdi ancak, zaman değişti ve yetenek havuzu genişledi. Haute couture şimdi daha erişilebilir.

Seri Üretim: Bu kıyafetler her yerdedir ve herkes için ekonomiktir. Tasarım ekibiyle birlikte büyük markalar, o sezonu yakalayan özel bir model, tip veya desen seçerler. Çok karlı olarak kabul edilen bir iş modelidir, çünkü nispeten düşük üretim maliyetini kapsayan çok sayıda fırsatlar içerir.

Hazır Giyim: Moda endüstrisindeki bir sonraki tür, moda evlerinde yaratılan hazır giyimdir. Sergilerde, pistlerde ve kırmızı halılarda çalışmalarını sergileyen tasarımcılar da benzer kalitede giysiler tasarlar ancak daha az miktardadır.