Göz Neden Seğirir?

Göz Neden Seğirir?

Hiçbir şey, sürekli göz seğirmesi kadar can sıkıcı değildir. Vücutlar, birçok tuhaf, görünüşte rastgele şeyler yapar, ancak istemeden göz seğirmesi en garip ve bazen de en sinir bozucu olanıdır. Muhtemelen göz kapağı seğirmesi olarak bilinen myokymia durumunu deneyimlediniz. İşte merak ettiğiniz detaylar…

Myokymia Nedir ve Neden Olur?

Çoğu insan için bu sorun, birkaç saniye veya 1-2 dakika boyunca yumuşak bir çekme olarak ortaya çıkar. Bazı durumlarda, seğirme birkaç saat, günlerce, hatta daha uzun süre tekrarlayabilir. İnsanlar myokymia yaşarsa, sadece bir gözün göz kapağı etkilenir ve bu, üst veya alt kapak olabilir.

Myokymia’nın kesin nedenleri bilinmiyor, ancak uzmanlar bir veya birkaç farklı tetikleyicinin olabileceğini söylüyor: Stres, yorgunluk, alkol veya tütün, kafein, uykusuzluk, göz tahrişi, ışık, rüzgâr, göz kuruluğu, alerjiler ve düzensiz beslenme sayılabilir. Göz seğirmesi, dinlendiğiniz sürece birkaç gün veya bir haftada kendiliğinden kaybolur. Fakat aşağıdaki belirtilerden herhangi birini yaşarsanız, muhtemelen bir doktora görünmenin zamanıdır:

  • Birkaç hafta boyunca göz seğirmesi geçmiyorsa
  • Gözün her seğirdiğinde, kapanıyor ve gözü açmakta zorlanıyorsan
  • Gözün şişmiş, kırmızı veya akıntısı varsa
  • Göz kapakların sarkmaya başlamışsa
  • Yüzünün ve vücudun diğer alanlarında da seğirme yaşıyorsan.