Google Chrome Geçmişinizi Nasıl Görür ve Silersiniz?

Google Chrome Geçmişinizi Nasıl Görür ve Silersiniz?

 

Web tarayıcınızın geçmişi, ilgi alanlarınıza, davranışlarınıza ve iç dünyanıza göz atıyor. Bu nedenle, Google dijital günlüğünüzün içeriğini herkesin görmesini istemeyebilirsiniz. Google Chrome, önceki aramalarınızı çeşitli cihazlarınız (laptop, tablet, akıllı telefon) arasında senkronize ederek günlüğe kaydeder. Ancak, geçmişinizi bir cihazda sildiğinizde, onu tüm cihazlardan kaldıracaktır. Bu adımlar, diğer arama motorlarını kullanarak yapılan aramaları da kaldıracaktır.

Google Chrome Geçmişi Nasıl Silinir?

Tarayıcı penceresinin sağ üst tarafında üç nokta simgesine tıklayın veya dokunun. Geçmiş > Geçmiş’e gidin. Sol taraftaki, ‘Tarama Verilerini Temizle’ ye gidin. Ne kadar tarih silmek istediğinizi soracak bir kutu görünecektir.

Geçmişinizi tamamen silmek istiyorsanız, çerezler ve diğer site verileri ile önbelleğe alınmış görüntüler ve dosyalar için kutuları da tıklatın. Ardından ‘Verileri Temizle’yi tıklayın. Bu, önceki aramalarınızı temizler.

Chrome’un gelecekte aramaları otomatik tamamlamasını da engellemek isteyebilirsiniz. Bunun için de; Ayarlar’a tıklayın, ‘Senkronizasyon’ ve Google hizmetlerini tıklayarak ilerleyin. Diğer Google Hizmetleri altında, ‘Otomatik Tamamlama’ aramalarını ve URL’lerini bulun ve bu düğmeyi (sola doğru) kapatın.

Mobil geçmişinizi silmeniz gerekirse, üç noktaya ve ardından ‘Geçmiş’ sekmesine dokunun, Tarama Verileri’ne dokunun ‘Verileri