Yüz Şekline Göre Kakül Seçimi Nasıl Yapılır?

Yüz Şekline Göre Kakül Seçimi Nasıl Yapılır?

Yeni bir imaja mı ihtiyacınız var? İşte size en basit formül; saçlarınızı kâkül kestirin. Çünkü saçlar değişimin en önemli sembolüdür ve bu değişiklikte kâkül kesim çok büyük rol oynar. Size yakışmayacağını düşünmenize gerek yok, bilakis sizin yüzünüze de uygun bir kâkül kesimi olabilir. Peki, yüz şekline göre kâkül seçimi nasıl yapılır? Yazımızı okumanızı öneririz.

Yuvarlak yüz

Yuvarlak yüzler kâkül kullanma konusunda biraz sıkıntı yaşayabilirler ise de yuvarlak yüzü daha da yuvarlak göstermemek için, bazı hileler ile çok hoş bir görüntü sağlanabilir. Yuvarlak bir yüze yakışan en ideal şekil kaşların üstünden küt kesilmiş olan kâküldür. Başın üst kısmındaki saçlar fön ya da krepe ile biraz daha hacimli gösterilebilir.

Kare yüz

“Kâkül bir yüze bu kadar mı yakışır?” dedirten yüz tipidir. Sivri hatlı kemikli bir yüze kâkül daha yumuşak, naif bir ifade kazandırır. Saçın yan kenarlarda kalın tutamlar bırakılarak, kaşların altına kadar indirilen inceltilmiş bir kâkül kesimi çok uygundur.

Kalp yüz

Kalp tipi yüzler alın ve çene açıklığını doğru kullanarak orantılı bir yüz oluşturabilirler. Kâkülün ortada bırakılması, küt kesimi pek hoş durmayabilir fakat şakaklara kadar inen yan perçemler bırakılarak denge sağlanabilir. Çene altından yapılan hacimli şekillendirme bütünlüğü tamamlar. Saç renginin koyu seçilmesi daha net bir çerçeve yaratır.

Uzun Yüz

Geniş olan alnı ve uzun çeneyi birbiri ile dengeleyecek alın hizasında asimetrik bir kesim yapılmalıdır. Uzun, yana ayrılmış uçlarına da kat verilmiş kâküller rahatlıkla kullanılabilir. Eğer küçük bir alına sahip iseniz öne doğru küt kesilmiş kâkülleri kesinlikle kullanmayınız, zaten küçük olan alnınızı kapatarak yüzünüzün şekilsiz görünmesine neden olabilir. Simetrik bir görüntü yaratmak için elmacık kemiklerine doğru gelen hafif dalgalı saçlar olan kâkül, yüzün formuna daha uygundur.

Oval Yüz

En şanslı yüz tipi oval şekilli olanlardır. Saç modellerinde hiç zorlanmazlar. Doğal olarak kâkül de onlara çok yakışacaktır. Dikkat edilmesi gereken nokta ise yüz hatlarının kapatılmamasıdır. Bunun için kâkül boyu iyi ayarlanmalı, kaş ve kirpik arası hizasında bırakılmalıdır.