Cildinizi Kışa Hazırlayacak Bakım Önerileri

Cildinizi Kışa Hazırlayacak Bakım Önerileri

Kış ayları geldiği zaman çoğu kişinin cildi kurumaya ve çatlamaya karşı daha meyilli olmaya başlar. Cildinizi kışa hazırlayacak bakım önerileri sayesinde ise bu tür sorunları kolay bir şekilde çözebilirsiniz.

Temizlik Özenli Yapılmalı

Soğuk havaların etkisini göstermesi ile cildinizi gergin ve kavrulmuş gibi hissediyorsanız, cilt temizleme yöntemlerinizi değiştirin. Deri soymaya elverişli içeriklere sahip temizleme köpükleri veya jelleri yerine süt ya da krem şeklindeki ürünleri kullanabilirsiniz.

Nemlendirici

Ağır etkili fondötenler kullanıyorsanız, özellikli kar yağışlı havalarda kararma ortaya çıkabilir ve bu durum cildinizdeki kuruluğun öne çıkmasın yol açabilir. Bu yüzden nemlendirici ile birlikte fondöten kullanırsanız cildinizin yapısını hafifletmiş olursunuz. BB/CC Cream türündeki renklendirilmiş nemlendiricileri güvenilir bir şekilde kullanabilirsiniz.

Güneş Koruyucu Kışın da Önemli

Cilt düşmanı olan UV ışınları yıl boyunca sizleri hedef almaktadır. Yağışlı havalarda da güneş ışınları cildinize zarar verebilir. Bu yüzden en az 30 spf koruyucu kremi kullanmayı bir alışkanlık haline getirmelisiniz.

Rüzgâr Yanıkları Nasıl Önlenir?

Fırtınalı ve ağır rüzgârlı günlerde yoğun nemlendirici özelliklere sahip olan ürünler kullanın. Rüzgâr ile cildiniz arasında bir bariyer oluşturduğunuz zaman cildinizi koruma altına almış olursunuz. Ayrıca kapüşon ve atkı gibi aksesuarları da kullanarak etkili bir koruma elde edebilirsiniz.

Kızarıklıkları Azaltın

Soğuk havalar yüzünüzde kızarıklığa yol açıyorsa, yeşil pigmentli makyaj ürünleri kullanın. Kızarıklık ufak tefek alanlarda meydana geliyor ise bu tür yerlere renk düzeltici kapatıcı ürünler sürebilirsiniz.

Göz Makyajı

Rüzgâr, yağmur ve kar gibi durumlar makyajınızın akmasına sebep olur. Gözleriniz bu tür havalarda yaşarmaya da başlar. Yaşarmayı önleyebilmek için “Waterproof rimel” kullanabilirsiniz. Göz makyajınızın dağılma ihtimaline karşı ise far ve kalemi gözünüzün yalnızca üst kısmına uygulayın.