Uzun süre boyunca kullanılan duşakabinlerin cam ve plastik bağlantı noktalarında küflenme meydana geldiğini görebilirsiniz. Sararma ve küfler kötü bir görünüme yol açar. Bu tür yerlerin oluşumunda en etkili sebep ise sabun ve şampuan atıklarıdır. Cam bölgelerinde de aynı sebeplere bağlı olarak zaman içerisinde kireç lekeleri görmeye başlayabilirsiniz. Duşakabin temizliği nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir merak ediyorsanız gelin birlikte bu soruları cevaplayalım.
Duşakabinlerde temizlik konusunda en temel nokta periyodik olarak tekrar edilmesi gerektiğidir. Sık sık tekrar ettiğiniz temizlik işlemleri neticesinde kir birikimini kolay bir şekilde engelleyebilirsiniz. Banyonuzu yaptıktan sonra çıkarken cam üzerindeki birikmiş suları da ufak bir bez yardımı ile temizlerseniz camlardaki lekeleri önlemeyi başlayabilirsiniz. Camlarda bekleyen su artıkları zaman içerisinde camların kireçlenmesine sebep olabilir.
Camınızı doğru şekilde kurutmadığınız zaman leke oluşumuna da yol açabilirsiniz. Duştan çıkarken sildiğiniz duşakabinin camlarını açık bıraktığınız zaman daha kolay ve hızlı bir şekilde kurumasını da sağlayabilirsiniz.
Hangi Temizlik Ürünleri Kullanılmalı?
Duşakabinleri temizlerken ağır kimyasal içerikli ürünler kullanmamanız gereklidir. Örneğin; tuz ruhu gibi kimyasallar insan sağlığına büyük bir zarar verebilir. Bu tür ürünler aynı zamanda fayanslarınızın da zarar görmesine yol açabilir.
Deterjanlar ve kireç sökücüler duşakabin temizliği için ideal ürünlerdir. Cam ve çerçevelerin yer aldığı bağlantı noktalarındaki pas ve kirleri ince uçlu firma ve temizlik ürünleri ile birlikte kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz. Ayrıca; sirke gibi alternatif ürünleri de temizlik açısından tercih edebilirsiniz.
Beyaz sirke ve karbonat karışımı sayesinde duşakabinin en zor noktalarına ince uçlu fırçanız ile ulaşarak kir ve pasların tek bir hamlede çözülmesini sağlayabilirsiniz. Duşakabin temizliğinizi haftada 1 defa yapmanız ve bu işlemleri aksatmamanız gereklidir.