Fonksiyonel Mutfaklar için 5 Öneri

Fonksiyonel Mutfaklar için 5 Öneri

Mutfağınız küçük ya da büyük olabilir. Bunun kullanışlılık bakımından pek önemi yok. Eğer herhangi bir malzemeyi bulmak için dakikalarca çaba sarf ediyorsanız, mutfağınızın düzeninin çok da fonksiyonel olmadığını söyleyebiliriz. Peki, düzeni yeniden oluşturmak mümkün mü? Elbette… Hatta fonksiyonel mutfaklar için 5 öneri açıklaması da yapıyoruz.

1- Malzemelerin Yerini Doğru Belirleyin

Hangi malzeme nerede konumlanmalı? İşte bu noktada rehberiniz, o malzemeyi nerede kullandığınız olacak. Malzemeleri mutfağın hangi bölümünde kullanıyorsanız, o bölüme yakın yerde saklayın. Tencere ve tavalar buzdolabına değil, ocağa yakın bir yerde olmalı. Tabaklar ve kaşık çatallar ise mutfak masasına en yakın yerde durmalı. Saklama kaplarını da buzdolabına yakın yere koyabilirsiniz.

2- Dolaplarınızın İçi Düzenli Olmalı

Eğer mutfağınızdaki herhangi bir çekmeceyi açtığımızda içerisine her türlü malzemenin gelişigüzel atıldığını göreceksek, bu madde sizi çok ilgilendiriyor. Çekmeceler de dâhil olmak üzere tüm dolapların içi düzenli olmalı.

3- En Çok Kullanılan Malzemeler Çekmeceye

Sık kullandığınız malzemeleri dolapların üst raflarına yerleştirmek yerine çekmeceye koyun. Bu sayede her an elinizin altında olacak ve malzemeye ulaşmak için uzun bir uğraş vermenize gerek kalmayacak. Hatta o çekmece, ortalardaki değil, ilk çekmece olmalı.

4- Kullanmadığınız Malzemeleri Uzak Dolaplara Yerleştirin

Eğer ayda bir defa tarif defterinize bakıyorsanız, oklavanızı en son ne zaman kullandığınızı hatırlamıyorsanız, tüm bu malzemeleri bir araya toplayın ve onları uzak bir dolaba yerleştirin. BU sayede kullanmanız gerektiğinde nerede olduklarını hemen hatırlayacaksınız. Mutfağın aktif alanındaki dolaplar da sık kullandığınız malzemelere daha kolay ayrılabilir.

5- Gözü Yoran Aksesuarlardan Kurtulun Buzdolabındaki onlarca magnetten başlayabilirsiniz. Gözü yoran, dikkat dağıtan ve bir işlevi olmayan tüm aksesuarlardan hemen kurtulun. Daha sade ve daha şık bir mutfak görünümü, kendinizi de daha iyi hissetmenizi sağlar.