Sarı Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Sarı Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Saçlarınızın rengi nasıl bir bakım yapmanız gerektiği konusunda belirleyici olabiliyor. Özellikle sarı saçlara sahipseniz, ekstra bir bakım yapmanız ve saçlarınıza ekstra bir özen göstermeniz gerekebilir. Çünkü saçlara sarı rengi vermek için kullanılan malzemeler saçlara ciddi zarar verir. Boyama işlemi sonrasında kolaylıkla yıpranmaması için mutlaka bakımına özen göstermelisiniz. Peki, sarı saç bakımı nasıl yapılır ve saçları beslemek için neler kullanılmalı? İşte yanıtlar…

Sarı Saç İçin Bakım

Öncelikle bilmeniz gereken, saçlarınıza bakım yapmak için mutlaka saç bakım merkezlerine gitmek zorunda olmadığınızdır. Kendiniz evde de bakım yapabilirsiniz. Sadece doğru ürünleri kullanmak ve doğru uygulamaları gerçekleştirmek konusunda dikkatli olmanız yeterli olacaktır. Yıkama işleminde yıpranmış saçlara uygun bir şampuan seçimi ile başlamak gerekir.

Eğer saçlarınız sarıysa mutlaka saç kremi de kullanmalısınız. Saçın rengini açan kimyasallar saçtaki nemi de azaltabiliyor. Düzenli olarak nemlendirmek için de saç kremi kullanılması gereklidir. Saçlarınızı yıkama sonrasında kremledikten sonra taramalısınız. Kremli saçlar daha kolay taranır. Kırılma ve kopma oranı azalır.

Zeytinyağı ile Sarı Saç Bakımı

Saçlarınızı her gün yıkamayın ya da gün aşırı yıkamaya özen gösterin. Bakım ve besleme aşamasında da en doğal yöntem zeytinyağı kullanmak olacak. Zeytinyağı saçı besleyen ve bakım yapan mucizevi bir etkiye sahip. Saçlarınıza diplerine gelmeyecek şekilde zeytinyağı sürün ve 45 dakika bekleyin. Sonrasında şampuan ile saçlarınızı yıkayın. Bu işlemi haftada bir defa yaptığınızda son derece sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz. Zeytinyağına alternatif olarak; jojoba yağı, ozon yağı, avokado yağı, Hindistan cevizi yağı, badem yağı ya da limon kabuğu yağı da kullanabilirsiniz. Eğer saçlarınız çok yıpranmış ve çok kuruysa kısa sürede onarmak için biberiye yağı ile bakım yapmanız yeterli olacak.