Hamilelikte Yapılacak Egzersizler

Hamilelikte Yapılacak Egzersizler

Hamilelik dönemi her kadının hayatındaki en büyük dönüm noktasıdır. Bu dönemde daha sağlıklı kalabilmek ve aşırı kilo almamak için ise hamilelikte yapılacak egzersizler bulunmaktadır. Hamilelik döneminde yapılabilecek basit ve yararlı egzersizleri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Tempolu Yürüyüş

Anne adaylarının en kolay yapabileceği egzersizlerden birisi tempolu yürüyüştür. Hamilelik döneminin ilk aylarından, son aylarına kadar orta tempolu bir yürüyüş yapılabilir. Günde ortalama olarak 30 dakika boyunca yürüdüğünüz zaman daha sağlıklı hissetmeye başlayabilirsiniz. Yürüyüşlerinizi gün aşırı yapmanız ve düzenli olmanız alacağınız etkiler açısından önemlidir.

Yüzme

Hamilelik döneminde yüzmek oldukça kolay ve etkili bir spordur. Vücudun tüm kaslarını çalıştıran yüzme aktiviteleri daha rahat nefes alabilmenizi sağlar. Yüzmek için havuzlara gidebilir veya dilerseniz yaz aylarında tatildeyseniz denize de girebilirsiniz. Deniz veya havuzdan sonra dikkat etmeniz gereken nokta mayonuzu veya bikininizi değiştirmeniz ve kesinlikle ıslak olarak durmamanızdır.

Bisiklet Sürme

Bisiklet üzerindeyken kendinizi daha ferah hissedebilirsiniz. Fakat burada önemli olan husus hamileliğin ilk üç aylık dönemi sonrasında bunun tehlikeli olabileceğidir. İlk üç aylık süreç sonrasında bisiklete bindiğiniz zaman dengenizi kaybederek ciddi kazalara yol açabilirsiniz. Bisiklete evinizin ortamında da binebilirsiniz. Egzersiz aleti satan yerlerden edinebileceğiniz bisikletler ile her gün vakit geçirebilirsiniz.

Ağırlıksız Fitness

Kasları güçlendirebileceğiniz hareketler sayesinde ağırlıksız olarak üst gövdenizi ve karın bölgenizi geliştirebilirsiniz. Ağırlık kaldırdığınız zaman baş ve sırt kaslarınızın gerilmesine yol açabileceğiniz için kesinlikle ağırlık kaldırma egzersizlerinden uzak durmanız gereklidir.

Tüm bu egzersizleri yaparken her zaman disiplinli olmanız ve düzenliliği korumanız gereklidir. Aksi takdirde yapacağınız spor egzersizlerinden olumlu sonuçlar elde edemezsiniz. Hamilelikten sonra spor egzersizlerini sıkı bir diyet ve beslenme programı ile desteklemeniz sayesinde kısa sürede eski formunuza kavuşabilirsiniz.