Mutfağınızı Daha Kullanışlı Hale Getirmenin 4 Kolay Yolu

Mutfağınızı Daha Kullanışlı Hale Getirmenin 4 Kolay Yolu

Mutfağınız yeterince büyük olmayabilir ya da mutfağınız büyük ama gözünüze kullanışsız da görünüyor olabilir. Uzun vakitler geçirdiğiniz mutfağınızı, kullanışlı bir şekilde dekore etmek, hem alandan hem de zamandan kazanç sağlar.  İşte size mutfağınızı daha kullanışlı hale getirmenin 4 kolay yolu!

  • Bolca Raf Lazım!

Standart bir mutfak dolabı ihtiyaçlarınızı karşılamıyor olabilir. Uygun boşluklara ekstra raf ekleyerek, dolap içlerinde baharatlıklarınız, küçük reçel kavanozlarınız veya bardaklarınız için çok daha fonksiyonel alan yaratabilirsiniz. Pek çok noktadan raf malzemeleri ve çekmece içi mutfak eşyaları tedarik etmeniz de mümkün…

  • Mutfak Gereçleri için Optimal Kullanım

Geniş bir mutfağınızda olsa mutfak araç ve gereçlerinizi kullanım alanından çok uzaklara yerleştirmek, gereksiz bir emek ve zaman kaybına neden olur. Çalışma alanınız nerede ise, kullanacağınız alet edevatta en yakınında bulunmalıdır. En sık kullandıklarınızdan en az kullandıklarınıza doğru kendinize bir açı belirleyebilirsiniz.

  • Çekmece Düzeni

Her fırsatta bir şeyler tıkıştırma alışkanlığınız var ise aradığınızı hemen bulmanız imkânsızdır. Özellikle; yemek hazırlama sırasında bu durum oldukça sıkıntı yaratır. Birden fazla araç gerece çoğu zaman ihtiyacınızda olmayacaktır. Çekmecelerin düzenli ve yalın olması, size her zaman kolaylık sağlar. Kullanmadığınız eşyaları çekmecelerinizden çıkararak, gereksiz dağınıklığın önüne geçebilirsiniz.

  • Sadelik Şart!

Yaşam alanınızın en önemli merkezi olan mutfağınız, dağınık, düzensiz ve karanlık ise içinde bulunmak bile istemeyeceksinizdir. Mutfağınızın dekorasyonunu abarttığınız zamanlarda, görsel bir kargaşa mutfağınızdaki tüm rahatlığı, pratik çalışma alanınızı etkileyecektir. Masa üzerinde duran çiçek, biblo, sağa sola yerleştirdiğiniz kupalık, ekmek sepeti gibi eşyaları minimuma indirirseniz, daha kullanışlı bir mutfağa sahip olursunuz. Ortalıkta yer kaplayan eşyaları kaldırmak,  aradığınızı kolayca bulmanız haricinde size verdiği huzur ve rahatlık hissi de psikolojinizi olumlu etkiler.