En İyi Döşemelik Kumaş Nasıl Seçilir?

Mobilya döşemeleri için kumaş almayı düşündüğünüzde akla gelen ilk şey genellikle hangi rengi seçeceğinizdir. Genellikle kumaş seçimi için en büyük faktör renktir, ancak diğer faktörler de aynı derecede önemlidir.

Kumaş Dayanıklılığı

Kumaş dayanıklılığının önemi, kumaşın kullanıldığı parçaya ve ailenin kişisel yönlerine (örneğin çocuklar veya evcil hayvanlara) bağlı olarak değişir. Dokuma desenleri, daha yüksek iplik sayıları ve sıkı örgüler gibi özellikler arayın. Kanepenizi kimin kullanacağına dayanan bir kumaş seçin. Evcil hayvanlarınız koltuğunuzu sizinle paylaşacak olursa, mikrofiber bir kumaş veya deri düşünün; çünkü bunlar ekstra yıpranmaya dayanabilir.

Kumaş Stili

Hem mobilya parçasını hem de evinizin iç dekorunu tamamlayan bir kumaş seçin. Kumaş seçiminiz kapladığı parçanın stili ve karakteriyle uyumlu olmalıdır. Örneğin, geleneksel bir kumaş geleneksel tarzda bir dekorasyon için iyi bir seçimdir. Bazı kumaşlar rahat görünürken bazıları daha resmi görünürler. Kendi stilinizi ve o odada ki dekorun ruh halini yansıtan bir kumaş seçin. Desen ölçeği, kapladığı mobilya ve oda boyutuna uygun olmalıdır.

Kumaş Rengi

Kumaşın rengi, mobilyaları özellikle mobilya parçasının odaya hâkim olacak geniş bir kanepe olması durumunda dekorunuz üzerinde belirgin bir etkiye sahiptir. Nötrler genellikle en güvenli yoldur. Renk seçiminizin uzun süre mutlu bir şekilde yaşayabildiğinizden emin olun. Onları gerçekten sevmediğiniz sürece modaya uygun renklerden kaçının.