Kurumuş Kan Lekesi Nasıl Çıkar?

Kurumuş Kan Lekesi Nasıl Çıkar?

Kurumuş Kan Lekesi Nasıl Çıkar?

Kan lekesi zor çıkarılan lekeler arasında yer alır. Özellikle lekelenen eşyanın sıcak suya tutulması kumaşın içine lekenin tamamen işlemesine sebep olacağı için oldukça zor çıkarılan bir leke oluşumuna sebep olabilirsiniz. Bu sebep ile kan lekesi için mutlaka ılık hatta soğuk su kullanılması önerilir. Sıcak su kumaşın içine kanın geçmesini ve kalıcı leke oluşuma sebeptir.

Kurumuş Kan Lekesini Kumaşlardan Çıkarma Yöntemleri

Kurumuş kan lekesini giysilerden, çarşaftan ya da çeşitli kumaşlardan çıkarmanın et etkili yolu diş macunu kullanmaktır. Diş macununu lekeli olan bölgeye sürün. Bir süre diş macununun kurumasını bekleyin. Kuruma işlemi tamamlandıktan sonra giysiyi soğuk su ile yıkayın. Sonrasında aynı yeri sabun ile yıkayın ve durulayın.

Diş macunu uygulamasını mobilyalarda ya da halıda uygulamanız eşyanıza zarar verebilir. Bu sebep ile bu alanda sabunlu su kullanabilirsiniz.

Yatakta oluşan kan lekesinin giderilmesinde ise 1 yemek kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 çay kaşığı hidrojen peroksit kullanabilirsiniz. Malzemeleri karıştırıp lekeli bölgede bekletin ve sonra silin.